Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στήριξη από Ericsson, Carrefour στις ευρωαγορές

Ανακάμπτουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων χρήσης α΄ τριμήνου από κορυφαίες ευρωπαϊκές εταιρίες, όπως η Ericsson και η Carrefour.

Ανακάμπτουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων χρήσης α΄ τριμήνου από κορυφαίες ευρωπαϊκές εταιρίες, όπως η Ericsson και η Carrefour, που δημιούργησαν αισιοδοξία για την κερδοφορία στην Ευρώπη.

Το κλίμα παραμένει υποτονικό πάντως, καθώς οι ευρωπαϊκές αγορές θα παραμείνουν κλειστές αύριο για τον εορτασμό του Πάσχα των Καθολικών.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί ανεπαίσθητα στις 5.999 μονάδες, ο DAX ενισχύεται 0,2% στις 5.840 μονάδες και ο CAC διαμορφώνεται πρακτικώς αμετάβλητος στις 5,086 μονάδες.

Η Ericsson κερδίζει 0,7% και η Carrefour 4,2%.

Η Royal Philips Electronics ενισχύεται 0,8% μετά την αναβάθμιση της σύστασης της Lehman Brothers για τη μετοχή της και η Infineon Technologies 1,5% μετά την αναβάθμιση της Dresdner Kleinwort Wasserstein.

Ανοδικό άνοιγμα προοιωνίζονται για τους βασικούς δείκτες της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές, μετά την πτώση των τιμών του πετρελαίου και καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου της General Electric.

Με ενδιαφέρον αναμένονται και οι στατιστικές ανακοινώσεις για τις λιανικές πωλήσεις τον περασμένο μήνα (προβλέπεται ότι αυξήθηκαν 0,4% μετά την πτώση 1,4% τον προηγούμενο μήνα), καθώς και τον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Πανεπιστημίου Μίσιγκαν (που αναμένεται ότι ενισχύθηκε στο 89 από 88,9 τον Μάρτιο).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v