Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές λόγω επιτοκίων

Αρνητικά πρόσημα, υπό την πίεση κυρίως τραπεζών και ασφαλειών, μετά την υπόδειξη αύξησης των επιτοκίων της ευρωζώνης τον Ιούνιο και την απρόσμενη σημαντική πτώση του δείκτη ZEW στη γερμανική αγορά.

Με αρνητικά πρόσημα κινούνται οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές αξιών, υπό την πίεση κυρίως τραπεζών και ασφαλειών, μετά την υπόδειξη αύξησης των επιτοκίων της ευρωζώνης τον Ιούνιο και την απρόσμενη σημαντική πτώση του δείκτη ZEW στη γερμανική αγορά.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,16% στις 6.057 μονάδες, ενώ ο DAX 0,8% στις 5.955 μονάδες και ο CAC 0,61% στις 5.158 μονάδες.

Οι εταιρίες μεταλλευμάτων και πετρελαίου περιορίζουν τις πτωτικές τάσεις, καθώς συνεχίζουν να ενισχύονται υψηλότερα ακολουθώντας τις τιμές των πρώτων υλών.

Η BNP υποχωρεί 0,9% και η Deutsche Bank 1,4%, ενώ η μετοχή της Allianz εμφανίζει πτώση 1%.

Στον αντίποδα η Rio Tinto κερδίζει 2,3% και η Anglo American 1,5%. Η BP ενισχύεται 1,4% και η Total 1%.

Κατά τα λοιπά, η Marks & Spencer κερδίζει 4,5% μετά την ανακοίνωση αύξησης των πωλήσεων 6,8%, ενώ η Ericsson υποχωρεί 1,7% καθώς διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα.

Οι τίτλοι ημιαγωγών υποχωρούν μετά την προειδοποίηση της UBS για τον κλάδο και η ASML ”χάνει” 2,4%, ενώ η STMicroelectronics 2,1%.

Πτωτικό άνοιγμα προοιωνίζονται για τους βασικούς δείκτες της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές, καθώς η νέα άνοδος των τιμών του πετρελαίου υπονομεύει τις προοπτικές ανάπτυξης και τη χαλιναγώγηση του πληθωρισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v