Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λίμπσχερ: ”Ραντεβού τον Ιούνιο” στα επιτόκια ΕΚΤ

Ο Κλάους Λίμπσχερ της ΕΚΤ άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι η τράπεζα είναι πολύ πιθανό να αυξήσει τα επιτόκια τον Ιούνιο για να προλάβει τις πληθωριστικές πιέσεις και δήλωσε ότι το συμβούλιο ενδέχεται να αναβαθμίσει την πρόβλεψη για την ανάπτυξη των ”12” στο 2006.

Λίμπσχερ: ”Ραντεβού τον Ιούνιο” στα επιτόκια ΕΚΤ
Ο Κλάους Λίμπσχερ, μέλος του Συμβουλίου Καθορισμού Πιστωτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι η τράπεζα είναι πολύ πιθανό να αυξήσει τα επιτόκια τον Ιούνιο για να προλάβει τις πληθωριστικές πιέσεις και δήλωσε ότι το συμβούλιο ενδέχεται να αναβαθμίσει την πρόβλεψη για την ανάπτυξη των ”12” στο 2006.

Μολονότι η ΕΚΤ δεν θέλει να αυξήσει τα επιτόκια τον επόμενο μήνα, δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο από τον πληθωρισμό και ”θα χρειαστεί να δράσουμε”, δήλωσε ο Λίμπσχερ, κεντρικός τραπεζίτης της Αυστρίας, προσθέτοντας: ”Η επόμενη συνάντηση είναι τον Ιούνιο. Αν δείτε τη συνολική εικόνα που έχουμε σκιαγραφήσει, θα έλεγα ότι αυτό θα είναι το επόμενο ραντεβού”.

Το ευρώ αντέδρασε με άνοδο στις δηλώσεις και κινείται στα 1,2130 δολ. από 1,2117 δολ. στο προηγούμενο κλείσιμο και με άνοδο 0,3% έναντι του γεν, στα 143,76 γεν.

Ντ.Π.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v