Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση με νέα άνοδο στην ενέργεια

Οι ενεργειακές μετοχές ωθούν υψηλότερα τις ευρωπαϊκές αγορές στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, στην οποία επικρατούν κατά τα λοιπά τάσεις σταθεροποίησης.

Οι ενεργειακές μετοχές ωθούν υψηλότερα τις ευρωπαϊκές αγορές στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, στην οποία επικρατούν κατά τα λοιπά τάσεις σταθεροποίησης.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,28% στις 6.062 μονάδες, ο DAX υποχωρεί ανεπαίσθητα 0,03% στις 6.029 μονάδες και ο CAC κερδίζει 0,14% στις 5.229 μονάδες.

Οι ενεργειακοί τίτλοι αντλούν στήριξη από την άνοδο των τιμών του πετρελαίου αλλά και από την αναβάθμιση της σύστασης της UBS για τον ευρωπαϊκό πετρελαϊκό κλάδο σε ”υπερ-στάθμιση” από ”ουδέτερη”, εκτιμώντας ότι οι τιμές του πετρελαίου θα παραμείνουν πάνω από τα 60 δολ. ανά βαρέλι.

Ανοδικές τάσεις διατηρούν οι μεταλλευτικές μετοχές μετά τη νέα εκτίναξη χρυσού, αργύρου, χαλκού και άλλων πολυτίμων και βασικών μετάλλων.

Η BAE Systems υποχωρεί 1,4% μετά την ανακοίνωση πώλησης του μεριδίου της στην Airbus SAS.

Η μετοχή της SAP αντιδρά με άνοδο 3,3% στην αναβάθμιση της σύστασης της Deutsche Bank για τον τίτλο.

Ομοίως η ThyssenKrupp κερδίζει 2,1% μετά την αναβάθμιση της Credit Suisse Group.

Ηπια ανοδικό άνοιγμα προοιωνίζουν για τους βασικούς δείκτες της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές, εν αναμονή των σημαντικών στοιχείων για την απασχόληση.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι αμερικανικές εταιρίες πρόσθεσαν 190.000 εργαζόμενους στους μισθολογικούς καταλόγους τον Μάρτιο.

Αναλόγως, αναμένουν ότι η ανεργία παρέμεινε τον εν λόγω μήνα στο 4,8%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v