Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνω από τις 6.000 μονάδες FTSE και DAX

Ανακάμπτουν μετά τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ξεκινώντας με αισθητή άνοδο το β΄ τρίμηνο, καθώς ανακοινώνονται νέες εξαγορές και συγχωνεύσεις.

Ανακάμπτουν μετά τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ξεκινώντας με αισθητή άνοδο το β΄ τρίμηνο, καθώς ανακοινώνονται νέες εξαγορές και συγχωνεύσεις που δημιουργούν ευοίωνες προοπτικές για την κερδοφορία και την πορεία των μετοχών των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων.

Οι δείκτες FTSE και DAX διαπραγματεύονται πάνω από τις 6.000 μονάδες με άνοδο 0,71% και 0,63%, στις 6.006 και 6.007 αντιστοίχως, ενώ ο CAC στο Παρίσι κερδίζει 0,36% στις 5.238 μονάδες.

Η Alcatel ενισχύεται 5,7% στην εξαγορά της Lucent Technologies, ενώ η ολλανδική επιχείρηση ΜΜΕ VNU κερδίζει 0,9% μετά την αποδοχή εξαγοράς της από εταιρίες εξαγορών.

Η Rank Group εκτινάσσεται 3,9%, καθώς φημολογείται προσφορά 1,4 δισ. στερλινών από buyout firms.

Η ABB κερδίζει 2,4% μετά τις θετικές εξελίξεις στον συμβιβασμό για υποθέσεις αμιάντου, ενώ η Electricite de France ανεβαίνει 2,6% μετά την αναβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή της από τη UBS.

Ανοδικό άνοιγμα προοιωνίζονται και για τους βασικούς δείκτες της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές, μετά την πτώση στις δύο προηγούμενες εβδομάδες.

Η Lucent Technologies αναμένεται να αντιδράσει θετικά στο deal με την Alcatel, όπως και η General Motors, που φέρεται έτοιμη να ανακοινώσει την πώληση της χρηματοοικονομικής μονάδας της.

Από το μακροοικονομικό μέτωπο, αναμένεται η ανακοίνωση του δείκτη ISM μεταποίησης Μαρτίόυ, που προβλέπεται ότι ενισχύθηκε στο 57,5 από 56,7, καθώς και οι κατασκευαστικές δαπάνες Φεβρουαρίου, που αναμένεται ότι αυξήθηκαν κατά 0,5% από 0,2% στον προηγούμενο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v