Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στάση αναμονής εν όψει Fed στις ευρωαγορές

Ανοδικές τάσεις ενέπνευσε η ανακοίνωση απρόσμενης εκτίναξης στον δείκτη Ifo στη Γερμανία, αλλά πάντως οι συναλλαγές παραμένουν περιορισμένες εν αναμονή της κρίσιμης συνεδρίασης της Fed.

Ανοδικές τάσεις ενέπνευσε στις ευρωπαϊκές αγορές η ανακοίνωση απρόσμενης εκτίναξης στον δείκτη Ifo επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία, αλλά πάντως οι συναλλαγές παραμένουν περιορισμένες και το κλίμα επιφυλακτικό εν αναμονή της κρίσιμης συνεδρίασης της Fed για τα αμερικανικά επιτόκια.

Οι αγορές έχουν προεξοφλήσει αύξηση των επιτοκίων κατά 0,25 μονάδες στο 4,75% και το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ομιλία του κεντρικού τραπεζίτη που θα ακολουθήσει και πιθανόν να υποδείξει ότι κλείνει ο κύκλος αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,11% στις 5.965 μονάδες, ενώ ο DAX κερδίζει 0,28% στις 5.928 μονάδες και ο CAC κερδίζει 0,26% στις 5.175 μονάδες.

Η ινδική Vedanta Resources εκτινάσσεται 2,6% στο Λονδίνο μετά την αναρρίχηση των τιμών του χαλκού.

Στις ανοδικές τάσεις στον κλάδο αυτοκινήτων πρωταγωνιστούν η DaimlerChrysler με κέρδη 1,6% και η Continental με κέρδη 1%.

Αντιθέτως, στις πτωτικές τάσεις του κλάδου τηλεπικοινωνιών κυριαρχεί η Vodafone με απώλειες 1,6%, καθώς αναμένονται μέτρα της Κομισιόν κατά των υψηλών τιμών περιαγωγής.

Η μετοχή της GUS υποχωρεί 0,5% μετά την ανακοίνωση διαχωρισμού των επιχειρήσεων Argos και Experian.

Ανοδικό άνοιγμα προοιωνίζονται για τους βασικούς δείκτες της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές, καθώς οι αγορές εκτιμούν ότι η Federal Reserve μετά τη σημερινή αύξηση των επιτοκίων θα υποδείξει ότι κλείνει πλέον ο κύκλος επιβολής αυστηρότερης πιστωτικής πολιτικής.

Πριν από την ανακοίνωση της απόφασης της Fed θα ανακοινωθεί ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης, που αναμένεται ότι αυξήθηκε τον Μάρτιο για τέταρτο συνεχή μήνα, στο 102 από 101,7 τον Φεβρουάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v