Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κομισιόν: Μέτρα για τις προμήθειες περιαγωγής

Οι χρήστες κινητής τηλεφωνίας θα πληρώνουν λιγότερα για τα τηλεφωνήματα προς και από το εξωτερικό, σύμφωνα με προτάσεις που προβλέπεται να ανακοινώσει επισήμως από ώρα σε ώρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Κομισιόν: Μέτρα για τις προμήθειες περιαγωγής
Οι χρήστες κινητής τηλεφωνίας θα πληρώνουν λιγότερα για τα τηλεφωνήματα από το εξωτερικό στην πατρίδα τους, σύμφωνα με προτάσεις που προβλέπεται να ανακοινώσει επισήμως από ώρα σε ώρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Κομισιόν θα ανακοινώσει ρύθμιση με την οποία θα επιβληθεί κάθετη μείωση στις υψηλές προμήθειες που επιβάλλονται στην περιαγωγή, δηλαδή τις κλήσεις κινητής τηλεφωνίας στο εξωτερικό.

Η επίτροπος ΜΜΕ και Πληροφορικής Βιβιάν Ρέντινγκ έχει προχωρήσει σε πολλαπλές προειδοποιήσεις προς τους φορείς κινητής τηλεφωνίας τους τελευταίους μήνες.

Οι αναλυτές υπολογίζουν ότι οι προμήθειες για την περιαγωγή ή roaming προσφέρουν στις επιχειρήσεις κινητής τηλεφωνίας το 15% των συνολικών κερδών τους.

Η κα Ρέντινγκ δήλωσε σήμερα Τρίτη ότι ”ο χρόνος τελείωσε και πρέπει να επιβληθεί νομοθεσία για να μειωθούν οι τιμές.”

Η Κομισιόν ενδέχεται να επιβάλλει στις επιχειρήσεις να χρεώνουν για την χρήση των δικτύων τους στο εξωτερικό, όσα περίπου χρεώνονται για τις κλήσεις ανάμεσα στους διαφορετικούς φορείς στο εσωτερικό κάθε χώρας.

Ντ.Π.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v