Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συντήρηση δυνάμεων στις ευρωαγορές

Μικτές τάσεις επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές, σε μια παύση στην 11ήμερη ανοδική πορεία τους.

Μικτές τάσεις επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές, σε μια παύση στην 11ήμερη ανοδική πορεία τους.

Πιέσεις ασκεί στη βρετανική αγορά ο κλάδος λιανεμπορίου, μετά την ανακοίνωση της William Morrison Supermarkets (-4,3%) για τις πρώτες ετήσιες ζημίες στην ιστορία της εξαιτίας μείωσης πωλήσεων. Η Next ακολουθεί με πτώση 2,5%.

Στον αντίποδα, οι ενεργειακές μετοχές ακολουθούν ανοδικά την αύξηση των τιμών του πετρελαίου, ενώ και οι μεταλλευτικές ενισχύονται στο πλαίσιο της νέας ανόδου των τιμών του χαλκού.

Η Pernod Ricard κερδίζει 5,8% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,2% στις 5.995 μονάδες, ο DAX ενισχύεται 0,09% στις 5.937 μονάδες και ο CAC εμφανίζει απώλειες 0,22% στις 5.183 μονάδες.

Διορθωτικό άνοιγμα σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα προοιωνίζονται για τους βασικούς δείκτες οι προθεσμιακές αγορές, μετά τη χθεσινή άνοδο σε υψηλό πενταετίας.

Η Adobe Systems προβλέπεται να ασκήσει πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο, καθώς οι προβλέψεις της απογοήτευσαν την αγορά.

Από το στατιστικό μέτωπο, αναμένεται με ενδιαφέρον η ανακοίνωση του δείκτη μεταπώλησης οικιών, που προβλέπεται ότι μειώθηκε 0,9% τον Φεβρουάριο, με πτώση για έκτο συνεχόμενο μήνα.

Θα ανακοινωθούν επίσης τα μεγέθη των εβδομαδιαίων αιτήσεων ανεργίας, που εκτιμάται ότι μειώθηκαν κατά 4.000, στις 305.000 την περασμένη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v