Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αύξηση κερδών 48% για την Enel στο 2005

Αύξηση κερδών 48% ανακοίνωσε για το 2005 η Enel, η κορυφαία ιταλική επιχείρηση που βρίσκεται στο επίκεντρο της μάχης των ενεργειακών συγχωνεύσεων της Ευρώπης, κυρίως χάρη στις εκποιήσεις περιουσιακών στοιχείων.

Αύξηση κερδών 48% για την Enel στο 2005
Αύξηση κερδών 48% ανακοίνωσε για το 2005 η Enel, η κορυφαία ιταλική επιχείρηση, που βρίσκεται στο επίκεντρο της μάχης των ενεργειακών συγχωνεύσεων στην Ευρώπη.

Τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης επιχείρησης κοινής ωφέλειας της Ιταλίας και τρίτης στον κόσμο βάση κεφαλαιοποίησης αυξήθηκαν στα 3,9 δισ. ευρώ, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τα 3,24 δισ. ευρώ του 2001. Τα κέρδη αποδόθηκαν κατά κύριο λόγο στις εκποιήσεις περιουσιακών στοιχείων.

Σύμφωνα με ποικίλα δημοσιεύματα, η Enel ενδέχεται ανά πάσα στιγμή να καταθέσει προσφορά εξαγοράς της γαλλικής Suez, την οποία η κυβέρνηση των Παρισίων επιχειρεί να συγχωνεύσει με την Gaz de France ακριβώς για να αποτρέψει προσφορά εξαγοράς από την Enel.

Το ζήτημα του προστατευτισμού που εγείρεται τίθεται στο επίκεντρο των διήμερων συνομιλιών της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. που ξεκινά σήμερα στις Βρυξέλλες.

Οι μέτοχοι πάντως της Enel αναμένεται να παροτρύνουν τον διευθύνοντα σύμβουλο Fulvio Conti σε ενημέρωση των μετόχων που πραγματοποιείται σήμερα στο Λονδίνο να επικεντρωθεί στην βελτίωση της μετοχής και όχι σε μια πανάκριβη μάχη εξαγοράς.

Η μετοχή της Enel έχει υποχωρήσει 1,6% στο 12μηνο και είναι η μόνη μετοχή με πτώση μεταξύ των 31 τίτλων του Bloomberg European Utility Index, που ενισχύθηκε 34%.

Ντ.Παπαγεωργίου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v