Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα με εκτίναξη μεταλλευτικών

Σημαντικά κέρδη αποκομίζουν οι τιμές των μετοχών μεταλλευτικών εταιριών, μετά το ράλι του αργύρου στα υψηλότερα επίπεδα από το 1979 και την αναβάθμιση των τίτλων των εταιριών του κλάδου από τη Citigroup.

Σημαντικά κέρδη αποκομίζουν οι τιμές των μετοχών μεταλλευτικών εταιριών στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά το ράλι του αργύρου στα υψηλότερα επίπεδα από το 1979 και την αναβάθμιση των τίτλων των εταιριών του κλάδου από τη Citigroup. Η Rio Tinto κερδίζει 1,4% και η Xstrata 1,2%.

Οι βασικοί δείκτες των μεγάλων αγορών της ηπείρου διαμορφώνονται με μικτά πρόσημα πέριξ των υψηλών πενταετίας και ο δείκτης FTSE κερδίζει 0,07% στις 6.040 μονάδες, ενώ ο DAX υποχωρεί 0,09% στις 5.967 μονάδες και ο CAC 0,15% στις 5.210 μονάδες.

Η μετοχή της Thomson εκτινάσσεται 7,4% μετά το δημοσίευμα του The Business ότι η εταιρία ενδέχεται να καταστεί στόχος εξαγοράς ομάδας τραπεζών.

Η Ericsson στον αντίποδα υποχωρεί 0,7% μετά το δημοσίευμα των U.K. Times ότι η εταιρία ενδέχεται να διεκδικήσει με προσφορά τη Lucent Technologies.

Η DaimlerChrysler ενισχύεται 1,4% μετά την ανακοίνωση ότι θα δαπανήσει 1 δισ. ευρώ για να ορθοποδήσει η μονάδα Smart.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v