Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη ευρωαγορών μετά τη Wall και την Ασία

Ακολουθώντας την ”ρότα” της Wall που διαμορφώθηκε χθες σε υψηλά 5ετίας και των ασιατικών αγορών, που οδεύουν προς ρεκόρ 10ετίας, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται με αισθητή άνοδο.

Ακολουθώντας την ”ρότα” της Wall που διαμορφώθηκε χθες σε υψηλά 5ετίας και των ασιατικών αγορών, που οδεύουν προς ρεκόρ 10ετίας, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται με αισθητή άνοδο.

Οι φήμες ενδυνάμωσης της δραστηριότητας εξαγορών και συγχωνεύσεων προσφέρουν επιπλέον στήριξη και ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,71% στις 6.001 μονάδες, ενώ ο DAX κερδίζει 0,5% στις 5.944 μονάδες και ο CAC 0,62% στις 5.212 μονάδες.

Η Royal Bank of Scotland κερδίζει 2,5% μετά τις φήμες για ενδιαφέρον από αμερικανικές τράπεζες, ενώ η Alliance and Leicester κινείται σε επίπεδα ρεκόρ μετά τις φήμες ότι απέρριψε προσφορά της Credit Agricole, η οποία επίσης ενισχύεται.

Η μετοχή της Electrolux κερδίζει 3% μετά την έγκριση της εξαγοράς της ανταγωνιστικής της αμερικανικής Maytag από την Whirlpool.

Σημαντικά κέρδη αποκομίζουν και οι μεταλλευτικές μετοχές μετά την νέα άνοδο των τιμών πολυτίμων και βασικών μετάλλων. Η BHP Billiton εκτινάσσεται 3% και η Rio Tinto 2%, ενώ η Anglo American 2,1%.

Στους ”χαμένους” της συνεδρίασης το London Stock Exchange, που βυθίζεται 8% μετά την απόσυρση του ενδιαφέροντος του Nasdaq.

Σταθεροποιητικές τάσεις μετά τα χθεσινά κέρδη, προοιωνίζουν για το άνοιγμα των βασικών δεικτών στη Νέα Υόρκη οι προθεσμιακές αγορές.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στην επίσημη ανακοίνωση για την ανάπτυξη δ’ τριμήνου. Οι αναλυτές περιμένουν ότι το αμερικανικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε με ρυθμό 1,7% μετά το 4,1% του γ’ τριμήνου.

Πιέσεις αναμένεται να υποστεί η Google μετά την ανακοίνωση πώλησης 5,3 εκατ. επιπλέον μετοχών. Η μετοχή της υποχωρεί στο χρηματιστήριο της Ζυρίχης κατά 10,79 δολάρια στα 384,19 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v