Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενεργειακή ώθηση στις ευρωαγορές (update)

Ανοδικές τάσεις προσδίδει στις ευρωπαϊκές αγορές η ανάκαμψη των ενεργειακών τίτλων, μετά το υποτονικό άνοιγμα που ακολούθησε τη νέα αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων.

Ανοδικές τάσεις προσδίδει στις ευρωπαϊκές αγορές η ανάκαμψη των ενεργειακών τίτλων, μετά το υποτονικό άνοιγμα που ακολούθησε τη νέα αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων.

Ο δείκτης FTSE κερδίζει 0,51% στις 5.966 μονάδες, ενώ ο DAX ενισχύεται 0,23% στις 5.904 μονάδες και ο CAC 0,37% στις 5.168 μονάδες.

Η Statoil ενισχύεται 0,8%, ενώ η βρετανική BG Group (φυσικό αέριο) κερδίζει 4,2%. Από το μέτωπο των επιχειρηματικών ανακοινώσεων, η Ahold υποχωρεί 4% μετά τη μείωση στόχων και η Hennes & Mauritz 1,7% μετά την ανακοίνωση κερδών που δεν ικανοποίησαν την αγορά.

Η J Sainsbury ενισχύεται 1,5%, ενώ η Inditex κερδίζει 1,2%, καθώς τα αποτελέσματά τους ικανοποίησαν τους αναλυτές.

Η Vestas Wind Systems εκτινάσσεται 8,1% με τα μεγαλύτερα κέρδη στον δείκτη Stoxx 600, μετά την πρόβλεψη σημαντικής βελτίωσης στην αγορά αιολικής ενέργειας.

Ανοδικό άνοιγμα προοιωνίζονται για τους βασικούς δείκτες της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές, καθώς επικρατεί αισιοδοξία ότι οι στατιστικές ανακοινώσεις θα υποδείξουν πως η αμερικανική οικονομία ”αντέχει” τις αυξήσεις επιτοκίων.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ανακοίνωση του ΑΕΠ δ΄ τριμήνου αύριο, που αναμένεται ότι αναπτύχθηκε με ρυθμό 1,7% σε ετήσια βάση έναντι 1,6% που ήταν η αρχική εκτίμηση του περασμένου μήνα.

Σήμερα θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για τις προσωπικές δαπάνες Φεβρουαρίου, που αναμένεται ότι διατήρησαν το ποσοστό ανάπτυξης 0,9% του Ιανουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v