Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Glaxo και Colgate στους ”μνηστήρες” της Pfizer

Οι GlaxoSmithKline, Colgate-Palmolive, Novartis και Reckitt Benckiser αναμένεται να καταθέσουν προσφορές για την εξαγορά του βαρύτιμου χαρτοφυλακίου με καταναλωτικά προϊόντα της Pfizer, στον πρώτο γύρο των προσφορών που ανοίγει σήμερα.

Glaxo και Colgate στους ”μνηστήρες” της Pfizer
Η GlaxoSmithKline και η Colgate-Palmolive, αλλά και η ελβετική Novartis και η βρετανική Reckitt Benckiser περιλαμβάνονται στις εταιρίες που αναμένεται να καταθέσουν προσφορές για την εξαγορά του βαρύτιμου χαρτοφυλακίου με καταναλωτικά προϊόντα της Pfizer, στον πρώτο γύρο των προσφορών που ανοίγει σήμερα.

Τα καταναλωτικά προϊόντα της Pfizer είναι από τα πιο πολύτιμα στον χώρο, με είδη όπως τα Listerine, Bengay, Visine και Sudafed.

Συνιστούν ωστόσο ένα μικρό μερίδιο, λιγότερο του 10%, του χαρτοφυλακίου της Pfizer, ενός κολοσσού με κεφαλαιοποίηση άνω των 188 δισ. δολαρίων, που δραστηριοποιείται μάλλον στον φαρμακευτικό χώρο και όχι στον χώρο των καταναλωτικών προϊόντων.

Οι αποτιμήσεις των φαρμακευτικών βιομηχανιών διαμορφώνονται περίπου 25% χαμηλότερα από εκείνες των καταναλωτικών προϊόντων.

Ντ.Π.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v