Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικές τάσεις με εξαίρεση ενέργεια - μέταλλα

Στα χαμηλότερα επίπεδα ενός μηνός διαμορφώνονται οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές εξαιτίας της εκτίναξης των τιμών του πετρελαίου σε νέα επίπεδα-ρεκόρ.

Στα χαμηλότερα επίπεδα ενός μηνός διαμορφώνονται οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές εξαιτίας της εκτίναξης των τιμών του πετρελαίου σε νέα επίπεδα-ρεκόρ.

Εξαίρεση το Λονδίνο με τις δεικτοβαρείς μετοχές εταιριών ενέργειας και μετάλλων, κερδίζει 0,35% και κινείται στις 6.050 μονάδες.

Ο δείκτης DAX υποχωρεί 0,69% στις 5.877 μονάδες, ενώ ο CAC 0,3% στις 5.087 μονάδες.

Η Air France υποχωρεί 2,5%, η British Airways 1,6% και η Ryanair Holdings 3%. Η DaimlerChrysler ”χάνει” 1,3% και η Continental 1%.

Η μετοχή της Philips αντιδρά με πτώση 1,5% στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εταιρίας.

Υποτονικό άνοιγμα προοιωνίζονται για τους βασικούς δείκτες της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές, καθώς το ενδιαφέρον εστιάζεται στην πορεία των τιμών του πετρελαίου.

Με έντονο ενδιαφέρον αναμένονται και τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου από 30 περίπου εταιρίες που ανακοινώνουν σήμερα, μεταξύ των οποίων οι Yahoo!, Motorola, Merrill Lynch, IBM και Johnson & Johnson.

Η ημέρα είναι πλούσια και σε στατιστικές ανακοινώσεις. Θα δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών παραγωγού Μαρτίου, που εκτιμάται ότι αυξήθηκε στο 0,4% από -1,4% στην προηγούμενη μέτρηση, καθώς και τα στοιχεία για τις νέες κατοικίες Μαρτίου που εκτιμάται ότι μειώθηκαν σε ετήσια βάση στις 2.030.000 από 2.120.000.

Θα δημοσιοποιηθούν επίσης τα πρακτικά της τελευταίας σύσκεψης της Fed, που ενδεχομένως θα δώσουν ενδείξεις για την πορεία της νομισματικής πολιτικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v