Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Standard Life: Απέρριψε προσφορά, προχωρά σε ΙΡΟ

Η βρετανική ασφαλιστική εταιρία Standard Life απέρριψε προσφορά πλήρους εξαγοράς από επίδοξο αγοραστή που παραμένει ανώνυμος και ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει το σχέδιο αρχικών δημόσιων εγγραφών.

Standard Life: Απέρριψε προσφορά, προχωρά σε ΙΡΟ
Η βρετανική ασφαλιστική εταιρία Standard Life απέρριψε προσφορά πλήρους εξαγοράς από επίδοξο αγοραστή που παραμένει ανώνυμος και ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει το σχέδιο αρχικών δημόσιων εγγραφών, που θα είναι και το μεγαλύτερο ΙΡΟ στην Βρετανία τα τελευταία πέντε χρόνια.

Η μεγαλύτερη επιχείρηση Αμοιβαίας Ασφάλισης (mutual insurance) της Ευρώπης, δήλωσε ότι έχει λάβει έναν ικανό αριθμό προσφορών, αλλά τις έχει απορρίψει όλες, καθώς θεώρησε ότι υποτιμούν την εταιρία.

Η εταιρία, που εδρεύει στο Εδιμβούργο, ανακοίνωσε ότι στόχος της είναι να συγκεντρώσει 1,1 δισ. στερλίνες σε καθαρά νέα κεφάλαια κατά την εισαγωγή της, αποκτώντας κεφαλαιοποίηση της τάξης των 4,8 δισ. με 5,5 δισ. στερλινών.

Με αυτή την κεφαλαιοποίηση, η Standard Life θα είναι η 5η μεγαλύτερη εισηγμένη βρετανική εταιρία, μετά τις Aviva, Prudential, Old Mutual και Legal & General.

Ντ.Π.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v