Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενοποιεί πέντε μονάδες η Credit Suisse

Η Credit Suisse Group, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, σκοπεύει να συγχωνεύσει τις τέσσερις ιδιωτικές της τράπεζες και μια χρηματιστηριακή εταιρία.

Ενοποιεί πέντε μονάδες η Credit Suisse
Η Credit Suisse Group, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, σκοπεύει να συγχωνεύσει τις τέσσερις ιδιωτικές της τράπεζες και μια χρηματιστηριακή εταιρία, με στόχο αύξηση κερδών κατά 100 εκατ. ελβετικά φράγκα (79 εκατ. δολ.) ανά έτος από το 2008 και μετά.

Η Credit Suisse, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, πρόκειται να συγχωνεύσει τις τράπεζες Leu AG, Clariden Holding AG, Hofmann AG, BGP Banca di Gestione Patrimoniale και την εταιρία Credit Suisse Fides ώστε να δημιουργηθεί ένας φορέας με την ονομασία Clariden Leu.

Η νέα τράπεζα θα απασχολεί περίπου 1.800 άτομα, το ενεργητικό της θα κυμαίνεται στα 112 δισ. ελβετικά φράγκα, ενώ τα προβλεπόμενα καθαρά κέρδη της υπολογίζεται ότι θα αγγίξουν τα 443 εκατ. φράγκα.

Η Credit Suisse πρόκειται να προβεί σε περικοπές 200 περίπου θέσεων εργασίας και αναμένει η συγχώνευση να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v