Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κόπωση στις ευρωαγορές, όλα τα βλέμμματα στη Wall

Οι ευρωπαϊκές αγορές δεν κατόρθωσαν να διατηρήσουν τα εύθραυστα κέρδη τους και ”γύρισαν” το μεσημέρι πτωτικά, ενώ συνεχίζεται για όγδοη συνεδρίαση η πτώση στις αναδυόμενες αγορές. Όλα τα βλέμματα στρέφονται στις εξελίξεις στην αμερικανική αγορά, που αναμένεται να ανοίξει ελαφρώς ανοδικά.

Οι ευρωπαϊκές αγορές δεν κατόρθωσαν να διατηρήσουν τα εύθραυστα κέρδη τους και ”γύρισαν” το μεσημέρι πτωτικά, ενώ συνεχίζεται για όγδοη συνεδρίαση η πτώση στις αναδυόμενες αγορές μετά τα ”ρίγη” που προκαλεί στον επενδυτικό κόσμο η προοπτική επιτάχυνσης των αυξήσεων στα επιτόκια παγκοσμίως εξαιτίας του πληθωρισμού.

Όλα τα βλέμματα στρέφονται στις εξελίξεις στην αμερικανική αγορά σήμερα. Οι δείκτες στην Wall Street αναμένεται να ανοίξουν με ανοδικές διορθωτικές τάσεις μετά την κατακρήμνιση της προηγούμενης συνεδρίασης, που βελτίωσε τις αποτιμήσεις, αλλά την τελική τάση θα διαμορφώσουν η ομιλία του υπ. Οικονομικών ο οποίος αναμένεται να αναφερθεί στο δολάριο, καθώς και τα κρίσιμα στατιστικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν σήμερα.

Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν με πτώση έως 1% στον απόηχο της διολίσθησης στην Wall Street και τις ασιατικές αγορές, διόρθωσαν με ελαφρά άνοδο το μεσημέρι αντλώντας στήριξη από τα θετικά αποτελέσματα εταιρικών ανακοινώσεων, αλλά η κόπωση εκδηλώθηκε σχετικά γρήγορα και ανακτούν νωρίς το απόγευμα πτωτικές τάσεις.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,41% στις 5.652 μονάδες, ενώ ο DAX υποχωρεί 0,07% στις 5.648 μονάδες και ο CAC 0,55% στις 4.918 μονάδες.

Την ίδια ώρα, οι μετοχές στις αναδυόμενες αγορές υποχωρούν για όγδοη συνεχόμενη συνεδρίαση. Ο δείκτης MSCI Αναδυόμενων Αγορών υποχωρεί 2,6% στις 794,72 μονάδες, με αποτέλεσμα η πτώση του στις επτά τελευταίες συνεδριάσεις να ανέρχεται στο 7,4%. Ο βασικός δείκτης στην αγορά της Κωνσταντινούπολης υποχωρεί 2,29% ενώ στην Ρωσία 3,16%.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τίθεται τώρα η ομιλία του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ στην τραπεζική επιτροπή της Γερουσίας, κατά την οποία ο Τζον Σνόου θα καταθέσει την άποψή του για την διεθνή οικονομία και την αμερικανική πολιτική στις αγορές συναλλάγματος.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται και τα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, που θα δώσουν ενδείξεις για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας. Θα ανακοινωθεί ο αριθμός των εβδομαδιαίων αιτήσεων επιδόματος ανεργίας, καθώς και ο σύνθετος δείκτης οικονομικής δραστηριότητας, που αναμένεται ότι αυξήθηκε 0,1% τον Απρίλιο.

Η Federal Reserve θα ανακοινώσει τα στοιχεία για την μεταποίηση στην κρίσιμη περιφέρεια της Φιλαδέλφεια, που ενδέχεται να καταδείξουν αποδυνάμωση στον τρέχοντα μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v