Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Deutsche Boerse: Νέα προσφορά για Euronext

Το DB κατέθεσε προσφορά 8,62 δισ. ευρώ για το Euronext, ξεπερνώντας την ανταγωνιστική προσφορά του NYSE, λίγο πριν την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων του Euronext, στην οποία θα συζητηθούν οι δύο προτάσεις.

Το Deutsche Boerse κατέθεσε προσφορά ύψους 8,62 δισ. ευρώ ή 11,1 δισ. δολαρίων σε ρευστό και μετοχές για το Euronext, ξεπερνώντας την ανταγωνιστική προσφορά του NYSE Group, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει το μεγαλύτερο χρηματιστήριο της Ευρώπης και να επεκταθεί στον ελκυστικό χώρο των παραγώγων προϊόντων.

Η προσφορά για το παρισινό Euronext, που είναι φορέας τεσσάρων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, αποτιμά την εταιρία στα 76,6 ευρώ ανά μετοχή –υψηλότερα από τα 71 ευρώ που πρόσφερε χθες το New York Stock Exchange και 13% υψηλότερα από το χθεσινό κλείσιμο της μετοχής του Euronext.

Αν ο CEO του DB Ρέτο Φρανκιόνι επιτύχει θα δημιουργήσει μια αγορά μεγαλύτερη από του Λονδίνου, στην οποία θα διαπραγματεύονται τίτλοι αξίας 4,38 τρισ. δολαρίων.

Ο συνδυασμός θα προσφέρει συνέργειες της τάξης των 300 εκατ. ευρώ τον χρόνο, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το γερμανικό χρηματιστήριο πριν από την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων του Euronext στην οποία θα συζητηθούν οι δύο προτάσεις.

Ντ.Π.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v