Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Διχασμένοι οι ασιατικοί δείκτες μία ημέρα μετά το μίνι ράλι. Θετικές ειδήσεις για την οικονομία σε ΗΠΑ και Κίνα. Κλειστές οι αγορές σε Ιαπωνία και ηπειρωτική Κίνα.

Μικτή εικόνα παρουσιάζουν κατά τη σημερινή συνεδρίαση οι ασιατικές αγορές, μετά την χθεσινή ισχυρή άνοδο που οδήγησε τους ασιατικούς δείκτες στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2011. Παράλληλα, προέκυψαν νέα στοιχεία που αποδεικνύουν την ανάκαμψη της κινεζικής οικονομίας.

Στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,07% στις 23.296 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με πτώση 0,58% στις 2.019 μονάδες, ενώ ο αυστραλιανός ASX σημειώνει άνοδο 0,82% στις 4.761 μονάδες.

Το χρηματιστήριο του Τόκιο είναι κλειστό λόγω αργίας, όπως και οι αγορές στην ηπειρωτική Κίνα.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ο κινεζικός κλάδος μεταποίησης αναπτύχθηκε το Δεκέμβριο με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 4 μηνών. Συγκεκριμένα, ο δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ διαμορφώθηκε στις 56.1 μονάδες από 55,6 τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της κινεζικής στατιστικής υπηρεσίας.

Μία ημέρα νωρίτερα, είχε ανακοινωθεί ο ΡΜΙ για τον κινεζικό κλάδο μεταποίησης όπου δεν υπήρχαν αρνητικές εκπλήξεις. Παράλληλα, θετικά ήταν τα στοιχεία και για την αμερικανική οικονομία, καθώς ο δείκτης ISM για τον κλάδο μεταποίησης ξεπέρασε τις προσδοκίες. Συγκεκριμένα, αυξήθηκε στο 50,7 από 49,5 τον Νοέμβριο. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι ο δείκτης θα ενισχυθεί στο 50,5.

Στη Wall, ο Dow Jones ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 13.412 μονάδες με κέρδη 2,35%, ενώ ο Nasdaq έκλεισε στις 3.112 μονάδες με άνοδο 3,07%. Κέρδη 2,54% για τον S&P, που έκλεισε στις 1.462 μονάδες

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v