Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρά κέρδη στην κινεζική αγορά

Πράσινα τα κινεζικά ταμπλό στην τελευταία συνεδρίαση του έτους. Κλειστά Τόκιο, Σεούλ, Μπανγκόγκ και Ταϊπέι. Ισχυρά τα κέρδη του έτους για τις ασιατικές αγορές. Θετικά στοιχεία για την κινεζική οικονομία

Μικτή εικόνα καταγράφουν οι ασιατικές αγορές κατά την τελευταία συνεδρίαση του έτους, ενώ ο όγκος των συναλλαγών είναι ιδιαίτερα χαμηλός καθώς πολλά χρηματιστήρια είναι κλειστά.

Συγκεκριμένα, κλειστά είναι τα χρηματιστήρια σε Ιαπωνία, Νότιο Κορέα, Ταϊλάνδη και Ταϊβάν. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng καταγράφει οριακές απώλειες 0,04% στις 22.656 μονάδες. Ο αυστραλιανός ASX έκλεισε με πτώση 0,44% στις 4.664 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 1,55% στις 22.67 μονάδες και ο CSI 300 κατά 1,61% στις 2.520 μονάδες.

Ο χρόνος πάντως, κλείνει με ισχυρά κέρδη για τις ασιατικές αγορές. Ο Nikkei στην Ιαπωνία καταγράφει για το έτος 22,9% ο S&P/ASX 14,6% και ο κορεατικός Kospi 9,4%.

Μία από τις βασικότερες εξελίξεις των τελευταίων μηνών άλλωστε, είναι η πληθώρα των στοιχείων που αποδεικνύουν ότι η Κίνα απέφυγε την ανώμαλη προσγείωση και πως αντιθέτως επίκειται ανάκαμψη στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη. Σήμερα, ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης ΡΜΙ της HSBC για τον κλάδο μεταποίησης της Κίνας διαμορφώθηκε στο 51,5 έναντι αρχικής στο 50,9 και ενώ το Νοέμβριο είχε διαμορφωθεί στο 50,5.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v