Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένουν ανοδικά οι ασιτικές αγορές

Με κέρδη έκλεισαν και αυτή τη συνεδρίαση οι ασιατικές αγορές ενώ ειδικότερα στο Τόκιο το χρηματιστήριο αναμένεται να καταγράψει φέτος την καλύτερη πορεία των τελευταίων πέντε ετών.

Με κέρδη έκλεισαν και αυτή τη συνεδρίαση οι ασιατικές αγορές ενώ ειδικότερα στο Τόκιο το χρηματιστήριο αναμένεται να καταγράψει φέτος την καλύτερη πορεία των τελευταίων πέντε ετών.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 0,7% στις 10.395 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,12% στις 22.647 μονάδες, ο κορεατικός Kospi καταγράφει άνοδο0,49% στις 1.997 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX κέρδη 0,51% στις 4.685 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 1,15% στις 2231 μονάδες και ο CSI 300 κατά 1,44% στις 2.479 μονάδες.

Η αιφνιδιαστική μείωση της βιομηχανικής παραγωγής στην Ιαπωνία δίνει νέα τροφή στα σενάρια για επιθετική αναπτυξιακή πολιτική από τη νέα κυβέρνηση του Σίνζο Άμπε, ο οποίος έχει απειλήσει ακόμη και με απώλεια της ανεξαρτησίας της κεντρικής τράπεζας εάν δεν ακολουθήσει με σημαντική χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής.

Σε αυτό το πλαίσιο, το ιαπωνικό νόμισμα υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2010 (στα 86 γεν ανά δολάριο) ενώ οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών δέχονται σημαντική ώθηση. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η Sharp ενισχύεται κατά 2%, η Nikon κατά 2,3%, η Honda Motor κατά 1,6% και η Mazda Motor κατά 4,2%.

Μίνι ράλι 4,4% καταγράφει η μετοχή της Toshiba καθώς σύμφωνα με τη Wall Street Journal ο πρόεδρος της εταιρείας βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την πώληση του 16% της μονάδας πυρηνικής ενέργειας Westinghouse Electric.

Στον αντίποδα, πτώση μεγαλύτερη από 6% καταγράφει η Tokyo Electric Power η οποία δήλωσε ότι θα αναζητήσει νέα οικονομική στήριξη από την κυβέρνηση για να καταβάλει τις αποζημιώσεις από την πυρηνική καταστροφή του 2011.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v