Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποδαρικό με το δεξί στις ασιατικές αγορές

Με κέρδη ξεκίνησε η χρονιά για τους ασιατικούς δείκτες. Πρωταγωνιστές χρηματοοικονομικός κλάδος και εμπορεύματα. Απετράπη ο δημοσιονομικός γκρεμός στις ΗΠΑ. Θετικά μηνύματα από την οικονομία.

Με κέρδη ξεκίνησε η χρονιά για τις ασιατικές αγορές αφού απετράπη – έστω και στο παραπέντε – ο δημοσιονομικός γκρεμός στις ΗΠΑ με τα συνεπακόλουθα προβλήματα για τη διεθνή οικονομία με την σχετική ψηφοφορία σε Γερουσία και Βουλή των Αντιπροσώπων.

Στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 2,26% στις 23.167 μονάδες που είναι και το υψηλότερο επίπεδο 19 μηνών. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με κέρδη 1,71% στις 2.031 μονάδες ενώ ο αυστραλιανός ASX με άνοδο 1,25% στις 4.722 μονάδες.

Κλειστή είναι η αγορά του Τόκιο όπως και τα χρηματιστήρια της ηπειρωτικής Κίνας.

Ο χρηματοοικονομικός κλάδος ηγείται της ανόδου με την China Life Insurance να καταγράφει άλμα 5,3%, την Ping An Insurance Group με κέρδη 4,2% ενώ η China Resources Land βρίσκεται στο 4,3%.

Τα οικονομικά μεγέθη που ανακοινώθηκαν σήμερα επίσης συνέβαλαν στο θετικό κλίμα. Οι δείκτες δραστηριοτήτων ΡΜΙ για τον κλάδο μεταποίησης σε Νότιο Κορέα και Ταϊβάν ενισχύθηκαν πάνω από το όριο του 50 που αντιστοιχεί σε επέκταση δραστηριοτήτων. Συγκεκριμένα, ο κορεατικός ΡΜΙ αναρριχήθηκε στο 50,1 το Δεκέμβριο από 48,2 τον προηγούμενο μήνα και στην Ταϊβάν στο 50,6 από 47,4 το Νοέμβριο.
Ο κινεζικός ΡΜΙ έμεινε αμετάβλητος το Δεκέμβριο στο 50,6.

Τα στοιχεία αυτά πάντως, έδωσαν χρηματιστηριακή ώθηση και στον κλάδο των εμπορευμάτων. Η Cnooc ενισχύεται κατά 1,7%, η Aluminum Corp. of China σημειώνει ράλι 4,2% στο Χονγκ Κονγκ ενώ BHP Billiton και Rio Tinto κατέγραψαν αντιστοίχως κέρδη 1,4% και 2,2% στο Σύδνεϋ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v