Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στην Ασία με το βλέμμα στην Ευρώπη

Αρνητικό πρόσημο στις ασιατικές αγορές διαφαίνεται ότι η αυριανή σύνοδος Κορυφής δεν θα είναι τελικά περίπατος για Παρίσι και Βερολίνο, ενώ παράλληλα, οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής ενόψει της σημερινής συνόδου της ΕΚΤ.

Νευρικότητα στις ασιατικές χρηματιστηριακές αγορές, καθώς διαφαίνεται ότι η αυριανή σύνοδος Κορυφής δεν θα είναι τελικά περίπατος για Παρίσι και Βερολίνο, ενώ παράλληλα, οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής ενόψει της σημερινής συνόδου της ΕΚΤ.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 0,66% στις 8664 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κινείται χαμηλότερα κατά 0,97% στις 19054 μονάδες, ενώ ο κορεατικός Kospi καταγράφει απώλειες 0,37% στις 1912 μονάδες.

Οριακές κινήσεις καταγράφονται στην κινεζική αγορά, όπου ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,16% στις 2328 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,18% στις 2523 μονάδες.

Η Βρετανία απειλεί με βέτο την όποια συμφωνία για αλλαγή της ευρωπαϊκής συνθήκης διεκδικώντας προστασία του Citi. Ο Herman Van Rompuy καταθέτει δικές του προτάσεις, ενώ αβέβαιο παραμένει το τι θα πράξουν οι Πορτογαλία και η Ιρλανδία που ήδη έχουν προσφύγει στο EFSF, αλλά επίσης Ιταλία και Ισπανία που φαίνεται να διαμορφώνουν κοινό «μέτωπο» ενόψει της συνόδου. Και όλα αυτά, ενώ η S&P απειλεί και με υποβάθμιση της αξιολόγησης των τραπεζών.

Παράλληλα, οι επενδυτές αναμένουν τη σημερινή συνεδρίαση της ΕΚΤ. Οι περισσότεροι αναλυτές προβλέπουν μείωση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης και νέο πακέτο μέτρων για την στήριξη των τραπεζών. Το ζητούμενο όμως, είναι εάν ο Μάριο Ντράγκι θα δώσει κάποιες ενδείξεις ως προς το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v