Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πράσινα τα ασιατικά ταμπλό

Ισχυρή άνοδος στις ασιατικές αγορές μετά από πολλές πτωτικές συνεδριάσεις με κινητήριο δύναμη τις αγοραστικές ευκαιρίες και το μπαράζ των δημοσιευμάτων για την αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους.

Ισχυρή άνοδο καταγράφουν οι ασιατικές αγορές μετά από πολλές πτωτικές συνεδριάσεις με κινητήριο δύναμη αφενός τις αγοραστικές ευκαιρίες αφετέρου το μπαράζ των ενθαρρυντικών δημοσιευμάτων για την αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους.

Στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 1,56% στις 8287 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng καταγράφει κέρδη 2,07% στις 18506 μονάδες, ενώ ο κορεατικός Kospi ενισχύεται κατά 2,19% στις 1815 μονάδες.

Ο αυστραλιανός ASX είναι κατά 1,68% υψηλότερα στις 4125 μονάδες.

Διστακτική άνοδος στην κινεζική αγορά όπου ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,09% στις 2382 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,14% στις 2573 μονάδες.

Δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας La Stampa αναφέρει ότι συζητείται το ενδεχόμενο παροχής βοήθειας στην Ιταλία από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ύψους 600 δις. ευρώ. Επιπλέον, το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι στο Eurogroup οι υπουργοί Οικονομικών ευρωζώνης αναμένεται να συμφωνήσουν τους κανόνες που θα διέπουν το EFSF, τις κατευθυντήριες γραμμές για την παρέμβαση στην αγορά ομολόγων αλλά και για την παροχή πίστωσης στις κυβερνήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v