Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε κλοιό πιέσεων οι ασιατικές αγορές

Επιμένει η νευρικότητα στις ασιατικές αγορές. Εκτός από την αβεβαιότητα για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους, διαφαίνεται και αδιέξοδο ως προς τη μείωση του ελλείμματος στις ΗΠΑ. Εξαγωγικές και τράπεζες στο στόχαστρο.

Σε κλίμα νευρικότητας και η σημερινή συνεδρίαση στις ασιατικές αγορές, καθώς εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, ενώ παράλληλα υπάρχει και αδιέξοδο στο Κογκρέσο ως προς τον τρόπο μείωσης του ελλείμματος στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 0,32% στις 8.348 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,72% στις 18173 μονάδες, ενώ ο κορεατικός Kospi καταγράφει απώλειες 1,04% στις 1820 μονάδες.

Αρνητικό το κλίμα και στην κινεζική αγορά, όπου ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,63% στις 2.401 μονάδες και ο CSI 300 καταγράφει απώλειες 0,52% στις 2592 μονάδες.

Οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών δέχονται τις περισσότερες πιέσεις καθώς το δολάριο υποχώρησε εκ νέου κάτω από το όριο των 77 γεν. Πτωτικά κινείται επίσης ο τραπεζικός κλάδος αλλά και ο ευρύτερος κλάδος του real estate.

Στη Wall, o Dow ενισχύθηκε 0,23%, στις 11.797,21 μονάδες, ο S&P σημείωσε πτώση 0,04%, στις 1.215,66 μονάδες, και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,6%, στις 2.572,50 μονάδες.

Στις ΗΠΑ, η διακομματική επιτροπή του Κογκρέσου που διαμορφώθηκε για να προτείνει μέτρα μείωσης του ελλείμματος (μετά και την υποβάθμιση της αμερικανικής οικονομίας από την S&P) έχει προθεσμία μέχρι τις 23 Νοεμβρίου για να καταθέσει την έκθεσή της. Ο ξένος Τύπος όμως, αναφέρει πως κατά πάσαν πιθανότητα οι ΗΠΑ οδεύουν σε νέο αδιέξοδο ως προς την δημοσιονομική πολιτική

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v