Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ασιατικές αγορές

Κέρδη καταγράφουν οι ασιατικές αγορές, μετά τη σημαντική μείωση του πληθωρισμού στη Κίνα, σε χαμηλό 5 μηνώ, που ανοίγει τον δρόμο για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής.

Ανοδικά κινούνται οι ασιατικές αγορές καθώς ο κινεζικός πληθωρισμός υποχώρησε σε χαμηλό πέντε μηνών ανοίγοντας τον δρόμο για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 1,15% στις 8.755 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 1,70% στις 20.012 μονάδες, ενώ ο κορεατικός Kospi καταγράφει ήπια άνοδο 0,23% στις 1.907 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX ενισχύεται κατά 1,14% στις 4.406 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite είναι κατά 0,26% υψηλότερα στις 2.510 μονάδες και ο CSI 300 ενισχύεται κατά 0,24% στις 2.734 μονάδες.

Ο πληθωρισμός για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη διαμορφώθηκε τον Οκτώβριο στο 5,5% από 6,1% τον προηγούμενο μήνα. Αναλυτές εκτιμούν ότι με την εξέλιξη αυτή, η κυβέρνηση του Πεκίνου θα έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής, καθώς πλέον διατυπώνονται έντονες ανησυχίες και για την κινεζική επιβράδυνση.

Κατά συνέπεια, στις ασιατικές αγορές ο τραπεζικός κλάδος κινείται έντονα ανοδικά, ενώ και ο κλάδος των εμπορευμάτων καταγράφει σημαντική άνοδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v