Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στην Ασία μετά την BOJ

Πτωτικά κινούνται οι ασιατικές αγορές παρά την παρέμβαση της Ιαπωνίας στην αγορά συναλλάγματος. Εκτίναξη δολαρίου κατά 4,8%. Ανοδικά  οι μετοχές των εξαγωγικών εταιριών, υποχωρούν τα εμπορεύματα.

Πτωτικά κινούνται οι ασιατικές αγορές παρά την παρέμβαση της Ιαπωνίας στην αγορά συναλλάγματος, εκμηδενίζοντας τα κέρδη που είχαν καταγραφεί κατά τον Οκτώβριο.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 0,69% στις 8.988 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 1,12% στις 19.795 μονάδες, ο κορεατικός Kospi καταγράφει απώλειες 1,06% στις 1.909 μονάδες, ενώ ο αυστραλιανός ASX υποχωρεί κατά 1,16%.

Αρνητικό το κλίμα και στην κινεζική αγορά, όπου ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,22% στις 2.467 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,46% στις 2.696 μονάδες.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας επιβεβαίωσε ότι η κεντρική τράπεζα της χώρας παρενέβη στην αγορά συναλλάγματος με αποτέλεσμα την εκτίναξη του δολαρίου κατά 4,8%. Κατά συνέπεια οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών σημειώνουν άνοδο κατά τη σημερινή συνεδρίαση. Ο κλάδος των εμπορευμάτων όμως, καταγράφει ισχυρές απώλειες λόγω της ανόδου του δολαρίου.

Σε πρωταγωνιστή της σημερινής συνεδρίασης αναδεικνύεται και η μετοχή της Honda, η οποία υποχωρεί κατά 2,8%, καθώς δημοσίευμα της Nikkei αποκαλύπτει ότι υπάρχουν σημαντικά προβλήματα στην παραγωγή της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ταϊλάνδη λόγω των πλημμυρών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v