Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μουδιασμένες οι ασιατικές αγορές

Περιορισμένες κινήσεις στους χρηματιστηριακούς δείκτες, καθώς διατηρείται η νευρικότητα για τα αποτελέσματα της συνόδου Κορυφής.

Περιορισμένες κινήσεις καταγράφουν οι περισσότεροι ασιατικοί χρηματιστηριακοί δείκτες, αν και οι αρχικές έντονες απώλειες περιορίστηκαν σημαντικά. Οι επενδυτές αποφεύγουν τις μεγάλες κινήσεις ενόψει των αποτελεσμάτων της συνόδου στις Βρυξέλλες και ενώ το γεν βρέθηκε σε νέο ιστορικό υψηλό έναντι του δολαρίου.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 0,16% στις 8.748 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,56% στις 19.704 μονάδες, ενώ ο κορεατικός Kοspi καταγράφει άνοδο 0,3% στις 1/.894 μονάδες. Κέρδη 0,3% στις 4.300 μονάδες καταγράφει και ο ASX στην Αυστραλία.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 1,56% στις 2447 μονάδες και ο CSI 300 κατά 2,02% στις 2.678 μονάδες.

Οι μετοχές των εξαγωγικών εταιριών δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις καθώς το ιαπωνικό νόμισμα εκτινάχθηκε στα 75,73 γεν έναντι του δολαρίου, που αποτελεί νέο ρεκόρ. Η νευρικότητα παράλληλα, ως προς το τι μέλλει γενέσθαι με την αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους διατηρείται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v