Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτική άνοδος στις ασιατικές αγορές

Διστακτικά βήματα ανόδου στην Ασία, παρά την υποβάθμιση της Ισπανίας. Σενάρια για συμφωνία σε ενίσχυση του EFSF. Πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο μετά τα αποτελέσματα της Apple.

Θετικό πρόσημο καταγράφουν οι ασιατικές αγορές καθώς διατυπώνοται σενάρια για επίτευξη συμφωνίας στη σύνοδο της Κυριακής. Η άνοδος όμως, είναι επιφυλακτική μετά την υποβάθμιση της Ισπανίας από τη Moody’s, αλλά και τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Apple.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,35% στις 8.772 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 1,25% στις 18.301 μονάδες, ενώ ο κορεατικός Kospi καταγράφει άνοδο 0,93% στις 1.855 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,16% στις 2.379 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,24% στις 2.585 μονάδες.

Οι επενδυτές στηρίχτηκαν σε μεγάλο βαθμό στο χθεσινό δημοσίευμα του Guardian βάσει του οποίου οι Ευρωπαίοι ηγέτες οδεύουν σε λύση ενίσχυσης του EFSF στα 2 τρις. ευρώ. Η κραυγή αγωνίας του Nicolas Sarkozy παράλληλα, ο οποίος προειδοποίησε για τον κίνδυνο να αναβιώσουν στην Ευρώπη διαμάχες του παρελθόντος, αντικατοπτρίζει την αίσθηση του επείγοντος που υπάρχει τουλάχιστον στο Παρίσι. Σήμερα άλλωστε, υπήρξε ένα ακόμη «χτύπημα» με την υποβάθμιση της Ισπανίας από την Moody’s κατά δύο βαθμίδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v