Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρεία άνοδος στις ασιατικές αγορές

Ισχυρή άνοδο στις ασιατικές αγορές μετά την κίνηση του Πεκίνου να στηρίξει τραπεζικές μετοχές, αλλά και την αισιοδοξία που αποτυπώνεται για τις κινήσεις των Ευρωπαίων ως προς την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

Ισχυρή άνοδο καταγράφουν οι ασιατικές αγορές μετά την κίνηση του Πεκίνου να στηρίξει τραπεζικές μετοχές, αλλά και την αισιοδοξία που αποτυπώνεται για τις κινήσεις των Ευρωπαίων ως προς την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 1,95% στις 8.773 μονάδες. Στο Χονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 2,83% στις 18.206 μονάδες, ενώ ο κορεατικός Kοspi καταγράφει άνοδο 1,62% στις 1795 μονάδες.

Σταθεροποιητικά κινείται η κινεζική αγορά, με τον Shanghai Composite να ενισχύεται κατά 0,18% στις 2.349 μονάδες και τον CSI 300 να υποχωρεί κατά 0,14% στις 2.553 μονάδες.

Στη Wall, o Dow ενισχύθηκε χθες κατά 2,97%, στις 11.432,95 μονάδες, ο S&P σημείωσε άνοδο 3,41%, στις 1.194,89 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 3,5%, στις 2.566,05 μονάδες.

Λίγο πριν το κλείσιμο της Wall, ο πρόεδρος του Eurogroup, Jean Claude Juncker δήλωσε πως το κούρεμα του ελληνικού χρέους θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο του 60%, ενώ παράλληλα Παρίσι και Βερολίνο δηλώνουν ότι μέχρι τα τέλη του μήνα θα ανακοινώσουν σχέδιο για την στήριξη των τραπεζών.
 
Στην Κίνα παράλληλα, το κρατικό επενδυτικό ταμείο Central Huijin Investment, παρενέβη στην χρηματιστηριακή αγορά στηρίζοντας τις μετοχές των 4 μεγαλύτερων τραπεζών της χώρας, την Αgricultural Bank of China, την Bank of China , την Industrial & Commercial Bank of China και την China Construction Corp.

Κατά συνέπεια, ο τραπεζικός κλάδος ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της ανόδου κατά τη σημερινή συνεδρίαση στην Ασία. Ισχυρή άνοδο πάντως κατέγραψε και ο κλάδος των φυσικών πόρων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v