Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κλίμα νευρικότητας στις ασιατικές αγορές

Νευρικότητα στις ασιατικές αγορές μετά το χθεσινό Eurogroup και τον προβληματισμό για την Ελλάδα. Απώλειες 1% για τον Nikkei και 3,5% για την Κορέα. Πιέσεις σε τράπεζες, εξαγωγικές. Στροφή επενδυτών στον χρυσό.

Νευρικότητα επικρατεί και κατά τη σημερινή συνεδρίαση στις ασιατικές αγορές μετά το χθεσινό Eurogroup και την αναβολή της εκταμίευσης της έκτης δόσης για την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 1,05% στις 8.456 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng υποχωρεί κατά 0,38% στις 16.758 μονάδες ενώ ο αυστραλιανός ASX υποχωρεί κατά 0,63% στις 3.935 μονάδες.

Έντονες οι πιέσεις για τον κορεατικό Kospi – που κατά την χθεσινή συνεδρίαση ήταν κλειστός λόγω αργίας - κατά 3,59% στις 1.706 μονάδες.

Στο στόχαστρο βρίσκονται οι μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου και οι εξαγωγικές εταιρείες. Οι επενδυτές στρέφονται και σήμερα στην "ασφάλεια" του χρυσού. Η τιμή spot του πολύτιμου μετάλλου ενισχύεται κατά 1% στα 1.674 δολ. ανά ουγκιά.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ακύρωσαν το Eurogroup που είχαν προγραμματίσει για τα μέσα Οκτωβρίου για να αποφασιστεί η εκταμίευση της έκτης δόσης για την Ελλάδα, αναβάλλοντας την σχετική απόφαση για τον Νοέμβριο.

«Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έδειξαν ότι δεν ενδιαφέρονται για την επέκταση της ισχύος του ταμείου διάσωσης, απογοητεύοντας τις αγορές» αναφέρει και η
Credit Agricole.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v