Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μίνι ράλι στις ασιατικές αγορές

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι ασιατικοί χρηματιστηριακοί δείκτες καθώς κυκλοφορούν έντονες φήμες για σχέδιο αντιμετώπισης της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους με παρέμβαση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Μίνι ράλι καταγράφουν οι ασιατικές αγορές καθώς κυκλοφορούν έντονες φήμες για σχέδιο αντιμετώπισης της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους με παρέμβαση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 2,82% στις 8.609 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 3% στθς 17930 μονάδες, ο κορεατικός Kospi καταγράφει άλμα 5% στις 1.735 μονάδες, ενώ στην Αυστραλία ο ASX ενισχύεται κατά 3,17% στις 4.052 μονάδες.

Θετικό το κλίμα και στην κινεζική αγορά, όπου ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 1% στις 2.417 μονάδες και ο CSI 300 κατά 1,.21% στις 2.642 μονάδες.

Σύμφωνα με τα όσα συζητούνται, η ΕΚΤ στην προσεχή της σύνοδο την επόμενη εβδομάδα, αναμένεται να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων, αλλά και να αυξήσει μαζικά τα διαθέσιμα κεφάλαια του EFSF. Επί τάπητος έχει τεθεί και το θέμα της αναδιάρθρωσης των κεφαλαίων ορισμένων ευρωπαϊκών τραπεζών.

Ο χρηματοοικονομικός κλάδος καταγράφει σημαντικά κέρδη στις ασιατικές, ενώ ανακάμπτει και ο κλάδος των εμπορευμάτων μετά το χθεσινό sell off.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v