Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η υποβάθμιση της Ιταλίας προβλημάτισε την Ασία

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές μετά την κίνηση της S&P. Πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές και τις εξαγωγικές εταιρείες. Πτωτικά κινείται το ευρώ, αλλά και η τιμή του πετρελαίου. Στροφή επενδυτών σε ομόλογα Ιαπωνίας.

Μικτή εικόνα παρουσιάζουν οι ασιατικές αγορές μετά την υποβάθμιση της Ιταλίας από την Standard & Poor’s ενώ πτωτικά κινείται και το ευρώ. Κάτω από τα 109 δολ. το βαρέλι, η τιμή του αργού πετρελαίου καθώς αναζωπυρώνονται οι ανησυχίες για την διεθνή ανάπτυξη. Παράλληλα, η στροφή των επενδυτών σε επενδυτικά καταφύγια τους ώθησε στα ιαπωνικά ομόλογα, με αποτέλεσμα η απόδοσή τους να υποχωρήσει στο 0,985%

Στο χρηματιστήριο του Τόκιο – που χθες ήταν κλειστό λόγω αργίας – ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 1,61% στις 8.721 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,37% στις 18.847 μονάδες, ενώ ο κορεατικός Kospi ενισχύεται κατά 0,94% στις 1.837 μονάδες. Απώλειες καταγράφει στην Αυστραλία ο ASX κατά 0,92% στις 4.125 μονάδες.

Θετικό είναι πάντως, το κλίμα στην κινεζική αγορά, όπου ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,69% στις 2.454 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,60% στις 2.695 μονάδες.

Ο χρηματοοικονομικός κλάδος δέχεται και σήμερα πιέσεις στα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια μετά την υποβάθμιση της Ιταλίας κατά μία βαθμίδα. Στην ανακοίνωσή της η Standard & Poor’s κάνει λόγο για «επιδείνωση των προοπτικών ανάπτυξης» της ιταλικής οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v