Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε κλοιό πιέσεων οι ασιατικές αγορές

Ισχυρές πιέσεις στις ασιατικές αγορές. Πτώση 1,14% για τον Nikkei και 1,74% για τον Hang Seng. Κλιμακώνεται η ανησυχία για την ευρωπαϊκή κρίση. Δεν ικανοποιούν οι γενικές δηλώσεις της Κίνας περί επενδύσεων στην Ευρώπη.

Ισχυρές πιέσεις δέχονται οι ασιατικές αγορές με τον χρηματοοικονομικό κλάδο και το real estate να δέχονται τις εντονότερες πιέσεις, κυρίως λόγω της κλιμάκωσης των ανησυχιών για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους και των επιπτώσεων στην διεθνή αναπτυξιακή πορεία.

Στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei υποχωρεί κατά 1,14% στις 8518 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng καταγράφει απώλειες 1,74% στις 18701 μονάδες, ενώ ελεύθερη πτώση 3,52% καταγράφει ο κορεατικός Kospi. Επισημαίνεται ότι κατά τις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις, η κορεατική αγορά ήταν κλειστή λόγω αργίας και κατά συνέπεια, οι επενδυτές δεν είχαν αντιδράσει στις έντονες διακυμάνσεις των διεθνών χρηματιστηριακών αγορών.

Αρνητικό το κλίμα και στην κινεζική αγορά, όπου ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,69% στις 2454 μονάδες, ενώ ο CSI 300 καταγράφει απώλειες 0,97% στις 2693 μονάδες.

Ο πρωθυπουργός της Κίνας Wen Jiabao δήλωσε ότι το Πεκίνο είναι έτοιμο να επενδύσει στην Ευρώπη χωρίς ωστόσο να δώσει πιο συγκεκριμένα στοιχεία, όπως περίμεναν οι αγορές. Επιπλέον, πολλοί εκτιμούν ότι λόγω των εξελίξεων στην Γηραιά Ήπειρο, η ανάκαμψη της εξαγωγικής ιαπωνικής οικονομίας θα επιβραδυνθεί σημαντικά

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v