Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μίνι-ράλι αντίδρασης στις ασιατικές αγορές

Τα θετικά στοιχεία για τις ΗΠΑ, οι χαμηλές αποτιμήσεις μετά τις ρευστοποιήσεις των τελευταίων ημερών και κυρίως η κίνηση της Ελβετίας είναι οι βασικοί παράγοντες για την ισχυρή ανάκαμψη στις ασιατικές αγορές.

Ισχυρή ανάκαμψη καταγράφεται στις ασιατικές αγορές, ενώ πτωτικά κινείται το γεν, με πολλούς επενδυτές να «βλέπουν» πως η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας θα μιμηθεί την Ελβετία με δραστικές κινήσεις χαλιναγώγησης του ιαπωνικού νομίσματος. Μετά από την έντονη υποχώρηση των τελευταίων συνεδριάσεων, οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών ανακάμπτουν στην Ασία, ενώ οι επενδυτές σπεύδουν να εκμεταλλευτούν τις χαμηλές αποτιμήσεις στους τεχνολογίας και εμπορευμάτων.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 2,01% στις 8763 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 1,68% στις 20040 μονάδες, ενώ μίνι ράλι καταγράφεται στην Κορέα με τον Kospi στο +3,78% στις 1833 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 1,49% στις 2507 μονάδες και ο CSI 300 καταγράφει άνοδο κατά 1,75% στις 2771 μονάδες.

Η αφορμή για την ανάκαμψη των ασιατικών δεικτών δόθηκε και από τα θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τις δραστηριότητες στον κλάδο υπηρεσιών των ΗΠΑ. . «Η μεγαλύτερη της αναμενόμενης ανάπτυξης στον κλάδο υπηρεσιών των ΗΠΑ είναι συμβατή με τις προβλέψεις για μέτρια ανάπτυξη της οικονομίας και διαψεύδει τα ανησυχητικά μηνύματα που είχαμε νωρίτερα. Συνεχίζουμε να προβλέπουμε ενίσχυση του ΑΕΠ κατά το τρίτο τρίμηνο» αναφέρει η Barclays Capital.

Το γεν υποχώρησε κατά 1% έναντι του δολαρίου μετά την κίνηση της Ελβετίας να «δέσει» την ισοτιμία του φράγκου με το ευρώ. Πολλοί επενδυτές θεωρούν πως η κίνηση αυτή της Ελβετίας θα παροτρύνει και την Ιαπωνία να συνεχίσει τις προσπάθειες χαλιναγώγησης του γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v