Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ασιατικές αγορές

Ανοδικά για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση κινούνται οι ασιατικές αγορές με στήριξη από τα θετικά στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη των ΗΠΑ, αλλά και το deal Alpha-Eurobank, που έδωσε ώθηση στις τραπεζικές μετοχές.

Ισχυρή άνοδο καταγράφουν οι ασιατικές αγορές με πρωταγωνιστή τον τεχνολογικό κλάδο, αλλά και τις τραπεζικές μετοχές που ωθούνται από τη συμφωνία Alpha BankEurobank.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 1,16% στις 8.953 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 1,93% στις 20249 μονάδες, ενώ ο κορεατικος Kospi καταγράφει άνοδο 0,78% στις 1843 μονάδες

Θετικό το κλίμα και στην κινεζική αγορά. Ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,41%% στις 2587 μονάδες και ο CSI 300 καταγράφει άνοδο 0,49% στις 2866 μονάδες


Τα θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες για τις καταναλωτικές δαπάνες των ΗΠΑ, αλλά και η αποδυνάμωση του γεν έδωσαν ώθηση σε μετοχές εξαγωγικών εταιριών και κυρίως τις αυτοκινητοβιομηχανίες.. Η μετοχή της Toyota επί παραδείγματι καταγράφει κέρδη 2% και της Honda Motor άνοδο μεγαλύτερη από 3%., καθώς και οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες πραγματοποιούν μεγάλο ποσοστό των πωλήσεών τους στην Β. Αμερική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v