Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Moody΄s προβληματίζει τις ασιατικές αγορές

Αρνητικό πρόσημο ασιατικές αγορές μετά την υποβάθμιση της Ιαπωνίας από την Moody’s. Στο επίκεντρο ο χρηματοοικονομικός κλάδος μετά και τα απογοητευτικά αποτελέσματα China Life Insurance.

Αρνητικό πρόσημο καταγράφουν οι ασιατικές αγορές μετά την υποβάθμιση της αξιολόγησης των ιαπωνικών ομολόγων από την Moody’s. Ο χρηματοοικονομικός κλάδος δέχεται τις εντονότερες πιέσεις μετά και τα απογοητευτικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η China Life Insurance

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 1,07% στις 8639 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κτά 1,36% στις 19605 μονάδες, ενώ ο κορεατικός Kospi καταγράφει απώλειες 1,23% στις 1.754 μονάδες.

Σταθεροποιητικά κινείται η κινεζική αγορά, καθώς ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,17% στις 2549 μονάδες, ενώ ο CSI 300 καταγράφει οριακές απώλειες 0,02% στις 2.820 μονάδες.


Η Moody’s υποβάθμισε την αξιολόγηση των ιαπωνικών ομολόγων κατά μία κατηγορία σε ΑΑ3 από ΑΑ2. Η Moody’s έχει πλέον ισάξια αξιολόγηση για την Ιαπωνία με την Standard & Poor’s, ενώ είχε προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο υποβάθμισης από τον Μάιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v