Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε κλοιό πιέσεων οι ασιατικές αγορές

Κόκκινα και πάλι τα ασιατικά ταμπλό παρά τα κέρδη που καταγράφηκαν νωρίτερα, ενώ σε νέο ρεκόρ εκτινάχθηκε η τιμή του χρυσού, καθώς διατηρείται το κλίμα νευρικότητας για τη διεθνή αναπτυξιακή πορεία.

Κόκκινα και πάλι τα ασιατικά ταμπλό παρά τα κέρδη που καταγράφηκαν νωρίτερα, ενώ σε νέο ρεκόρ εκτινάχθηκε η τιμή του χρυσού καθώς διατηρείται το κλίμα νευρικότητας για τη διεθνή αναπτυξιακή πορεία.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε στο χαμηλότερο επίπεδο 5 μηνών, με απώλειες 1,04% στις 8628 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 1,04% στις 19.198 μονάδες, ενώ ο κορεατικός Kospi καταγράφει απώλειες 1,96% στις 1710 μονάδες.

Αρνητικό το κλίμα και στην κινεζική αγορά με τον Shanghai Composite να υποχωρεί κατά 0,8% στις 2514 μονάδες και τον CSI 300 να καταγράφει απώλειες 0,97% στις 2780 μονάδες.

Η τιμή spot του χρυσού εκτινάχθηκε σε νέο ιστορικό υψηλό, αγγίζοντας τα 1,878 δολ. ανά ουγκιά, ενώ έντονες φήμες επικρατούν στις αγορές για επικείμενη νέα παρέμβαση στην αγορά συναλλάγματος από την κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας για την χαλιναγώγηση του γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v