Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διατηρείται η νευρικότητα στις ασιατικές αγορές

Μικτή εικόνα παρουσιάζουν οι ασιατικές αγορές μετά την χθεσινή φρενίτιδα σε Wall και ευρωαγορές και με αναφορές για στήριξη από κρατικά ελεγχόμενους θεσμικούς επενδυτές, κυρίως στην Κίνα.

Μικτή εικόνα παρουσιάζουν οι ασιατικές αγορές μετά την χθεσινή φρενίτιδα σε Wall και ευρωαγορές και με αναφορές για στήριξη από κρατικά ελεγχόμενους θεσμικούς επενδυτές, κυρίως στην Κίνα.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 0,63% στις 8981 μονάδες, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 1,23% στις 19541 μονάδες. Θετικό ωστόσο είναι το κλίμα στην Κορέα, ο δείκτης Kospi ενισχύεται κατά 0,62%. Αντιστοίχως, ανοδικά κινείται και η κινεζική αγορά, καθώς ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,34% στις 2557 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,49% στις 2837 μονάδες.

Οι μαζικές ρευστοποιήσεις που κυριάρχησαν κατά την χθεσινή συνεδρίαση σε ευρωπαϊκές αγορές και Wall, περιορίστηκαν σημαντικά. Έτσι, η αρχική μεγάλη πτώση των ασιατικών αγορών κατά το ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης, καθώς και οι τρεις μεγάλοι οίκοι αξιολόγησης επιβεβαίωσαν την πιστοληπτική αξιολόγηση της Γαλλίας. Η κεντρική τράπεζα της Νοτίου Κορέας παράλληλα, έδωσε μία ανακούφιση στους επενδυτές αποφασίζοντας να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της.

Ο τραπεζικός κλάδος πάντως, εξακολουθεί να βρίσκεται στο στόχαστρο, ενώ σημαντικές πιέσεις δέχεται και ο κλάδος των εμπορευμάτων και των πετρελαϊκών ακολουθώντας κατά πόδας την τιμή του μαύρου χρυσού και των βασικών μετάλλων.

Οι παρατηρητές επισημαίνουν πως αυτή την στιγμή διεξάγεται η μάχη μεταξύ των χαμηλών αποτιμήσεων που παρουσιάζουν οι χρηματιστηριακές αγορές και των δυσοίωνων σεναρίων για την οικονομία. Υπάρχουν όμως, επίσης αναφορές για στήριξη της κινεζικής κυρίως αγοράς κατά την σημερινή συνεδρίαση, από κρατικά ελεγχόμενους θεσμικούς επενδυτές .

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v