Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Παρά το ράλι αντίδρασης χθες στην Wall, οι ασιατικοί χρηματιστηριακοί δείκτες παρουσιάζουν μικτή εικόνα. Ανοδικά οι τράπεζες κυρίως λόγω των χαμηλών αποτιμήσεων, ενώ διατηρείται η ανησυχία για τις εξελίξεις στην ευρωζώνη.

Μικτή εικόνα καταγράφουν οι ασιατικές αγορές, παρά το ράλι αντίδρασης που καταγράφηκε χθες κατά το κλείσιμο των ευρωπαϊκών αγορών και στην Wall. Οι επενδυτές στην Ασία φαίνεται πως διστάζουν να εκμεταλλευθούν τις ιδιαίτερα χαμηλές αποτιμήσεις, καθώς και η Κίνα, δια στόματος του υπουργού Εμπορίου εξέφρασε την ανησυχία της για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλισε με απώλειες 0,2% στις 8963 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,69% στις 19729 μονάδες, ενώ ο κορεατικός Kospi υποχωρεί κατά 1,33% στις 1793 μονάδες. Κέρδη 0,55% καταγράφει ο ASX στην Αυστραλία, στις 4.226 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,33% στις 2589 μονάδες και ο CSI 300 καταγράφει άνοδο 0,2% στις 2872 μονάδες.

Επισημαίνεται ότι κατά την χθεσινή συνεδρίαση στην Wall Street, ο S&P 500 έκλεισε με κέρδη 4,63%, με στήριξη από τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος όμως, βρίσκεται πλέον η Γαλλία και η «υγεία» των γαλλικών τραπεζών. Σήμερα ανακοινώθηκε πως η γαλλική οικονομία κατέγραψε μηδενικό ρυθμό ανάπτυξης το β΄τρίμηνο, διαψεύδοντας τα σενάρια για ανάπτυξη κατά 0,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v