Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πράσινα τα ασιατικά ταμπλό

Ανοδικά κινούνται οι ασιατικές αγορές με κινητήριο δύναμη τόσο τις χαμηλές αποτιμήσεις όσο και από τα ενθαρρυντικά μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την Κίνα. Σε νέο ρεκόρ ο χρυσός που άγγιξε τα 1.910 δολ.

Ανοδικά κινούνται οι ασιατικές αγορές με κινητήριο δύναμη τόσο τις χαμηλές αποτιμήσεις όσο και από τα ενθαρρυντικά μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την Κίνα.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 1,22% στις 8733 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 1,1% στις 19.700 μονάδες, ενώ μίνι ράλι πραγματοποιείται στην Σεούλ όπου ο Kospi ενισχύεται κατά 3,86% στις 1776 μονάδες.

Θετικό το κλίμα και στην κινεζική αγορά, όπου ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,82% στις 2536 μονάδες και ο CSI 300 καταγράφει άνοδο 0,97% στις 2.804 μονάδες.

Ο δείκτης MSCI Ασίας εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται κατά 1,5%. Για τον Αύγουστο όμως, ο δείκτης καταγράφει απώλειες 14% ενώ έχει υποχωρήσει κατά 19% από τα υψηλά του Απριλίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της HSBC, ο δείκτης ΡΜΙ κλάδου μεταποίησης για την κινεζική οικονομία διαμορφώθηκε τον Αύγουστο στο 49,8 από 49.3 τον προηγούμενο μήνα. Εξέλιξη που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας δεν είναι τόσο απότομη όσο είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Ο κλάδος των φυσικών πόρων καταγράφει άνοδο στις ασιατικές αγορές, ειδικότερα μετά τις εξελίξεις στην Τρίπολη και τα σενάρια για «επιστροφή» του λιβυκού πετρελαίου στις διεθνείς αγορές. Ανοδικά κινούνται και οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Η τιμή του χρυσού πάντως, εκτινάχθηκε σε νέο ιστορικό υψηλό, αγγίζοντας τα 1.910 δολ. ανά ουγκιά, καθώς εξακολουθεί να επικρατεί νευρικότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v