Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πράσινα τα ασιατικά ταμπλό

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι ασιατικοί δείκτες με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στην καλή εικόνα των εταιρικών αποτελεσμάτων, αλλά και στην αυριανή ομιλία του Ben Bernanke

Με τους επενδυτές να αναμένουν την αυριανή σύνοδο των κεντρικών τραπεζιτών με αισιοδοξία και ανακοινώσεις, ενδεχομένως ακόμη και για ένα τρίτο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, οι ασιατικές αγορές καταγράφουν ισχυρή άνοδο.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 1,54% στις 8.772 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 1,22% στις 19.704 μονάδες, ενώ ο κορεατικός Kospi ενισχύεται κατά 0,56% στις 1764 μονάδες.

Ισχυρή άνοδος καταγράφεται στην κινεζική αγορά, όπου ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 2,13% στις 2.595 μονάδες, ενώ ο CSI 300 καταγράφει άνοδο 2,49% στις 2.880 μονάδες.

Στήριξη στην κινεζική αγορά δίνεται και από την εικόνα των εταιρικών αποτελεσμάτων. China Unicom, Bank of China, BOC Hong Kong και CNOOC ανακοίνωσαν αποτέλεσματα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v