Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με βήμα σημειωτόν οι ασιατικές αγορές

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές με τους επενδυτές να διστάζουν να προχωρήσουν σε σημαντικές κινήσεις εν αναμονή της ομιλίας Bernanke και των στοιχείων για το αμερικανικό ΑΕΠ, ενώ η Ιαπωνία αναζητά νέο πρωθυπουργό.

Μικτή εικόνα παρουσιάζουν οι ασιατικές αγορές με τους επενδυτές να διστάζουν να προχωρήσουν σε σημαντικές κινήσεις εν αναμονή της ομιλίας Bernanke αλλά και των στοιχείων για το αμερικανικό ΑΕΠ αλλά και καθώς η Ιαπωνία αναζητά νέο πρωθυπουργό.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,29% στις 8797 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng υποχωρεί οριακά κατά 0,04% στις 19743 μονάδες, ενώ ο κορεατικός Kospi καταγράφει άνοδο 0,81% στις 1778 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,4% στις 2604 μονάδες ενώ ο CSI 300 καταγράφει απώλειες 0,41% στις 2892 μονάδες.

Στην Ιαπωνία, ο πρωθυπουργός Naoto Kan επιβεβαίωσε την παραίτησή του από την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος, ανοίγοντας τον δρόμο για την επιλογή του αντικαταστάτη ίσως ακόμη και την επόμενη εβδομάδα.

Επιπλέον, αναλυτές και επενδυτές αναμένουν απόψε την ομιλία του Ben Bernanke και το εάν θα επιβεβαιώσει τα σενάρια για τρίτο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης από την Fed ώστε να δώσει ώθηση στην οικονομία. Επίσης αναμένεται η δεύτερη αναθεώρηση των στοιχείων για το αμερικανικό ΑΕΠ δευτέρου τριμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v