Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Διστακτικές κινήσεις καταγράφονται στις ασιατικές αγορές μετά τα απογοητευτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες για τις καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ και σήμερα για την ιαπωνική βιομηχανική παραγωγή

Διστακτικές κινήσεις καταγράφονται στις ασιατικές αγορές μετά τα απογοητευτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες για τις καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ και σήμερα για την ιαπωνική βιομηχανική παραγωγή.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε ουσιαστικά αμετάβλητος με οριακή άνοδο 0,01% στις 8955 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,56% στις 20317 μονάδες, ενώ ο Κορεατικός Kospi καταγράφει άνοδο 1,97% στις 1.880 μονάδες.,

Αρνητικό το κλίμα στην κινεζική αγορά, καθώς ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,4% στις 2557 μονάδες, ενώ ο CSI 300 καταγράφει απώλειες 0,2% στις 2836 μονάδες.

Οι επενδυτές φαίνεται πως στάθηκαν περισσότερο στα πρακτικά της Fed που επίσης ανακοινώθηκαν χθες. «Τα πρακτικά της Fed φαίνεται πως είναι θετικά για την αγορά» δήλωσε ο Conita Hung, της Delta Asia Financial Markets. Οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών πάντως κινήθηκαν ανοδικά. Η Kia Motors για παράδειγμα καταγράφει κέρδη 2,5%. «Η Κορεατική αγορά χτυπήθηκε περισσότερο από άλλες τις περιοχής το τελευταίο τρίμηνο και πλέον είναι ελκυστική βάσει πολλών μεθόδων αποτίμησης» αναφέρει και έκθεση της Deutsche Bank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v