Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Μικτά μηνύματα από τις ασιατικές αγορές μετά το χθεσινό μίνι - ράλι. Στάση αναμονής τηρούν οι επενδυτές ενόψει των δηλώσεων Jean Claude Trichet αλλά και των εξαγγελιών του προέδρου Obama.

Μικτή εικόνα παρουσιάζουν οι ασιατικές αγορές μετά το χθεσινό μίνι - ράλι ενώ παράλληλα οι επενδυτές περιμένουν κρίσιμες εξελίξεις σήμερα από ευρωζώνη και ΗΠΑ ως προς την διεθνή αναπτυξιακή πορεία. Οι περισσότεροι δείκτες καταγράφουν μικρές διακυμάνσεις καθώς αναμένεται η συνέντευξή Τύπου του Jean Claude Trichet αλλά και το τηλεοπτικό διάγγελμα του προέδρου Obama.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,34% στις 8793 μονάδες, ενώ ανοδικά κινείται και η Κορέα με τον Kospi να ενισχύεται κατά 0,71% στις 1846 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ όμως, ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,74% στις 19900 μονάδες, ενώ στην κινεζική αγορά ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,16% στις 2512 μονάδες και ο CSI 300 καταγράφει απώλειες 0,25% στις 2772 μονάδες.

Οι αγορές αναμένουν από τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να σηματοδοτήσει αλλαγές στην νομισματική πολιτική τερματίζοντας τις αυξήσεις επιτοκίων και να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις ως προς το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων. Ο Αμερικανός πρόεδρος παράλληλα, αναμένεται να εξαγγείλει αναπτυξιακό πακέτο ύψους 300 δις. δολ. με στόχο την δημιουργία θέσεων εργασίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v