Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Μικτή εικόνα καταγράφεται στις ασιατικές αγορές μετά τις έντονες ρευστοποιήσεις της χθεσινής συνεδρίασης και ενώ δημοσιεύματα φέρουν την Κίνα να εξετάζει το ενδεχόμενο στήριξης της Ιταλίας εν μέσω της κρίσης χρέους

Μικτή εικόνα καταγράφεται στις ασιατικές αγορές μετά τις έντονες ρευστοποιήσεις της χθεσινής συνεδρίασης και ενώ δημοσιεύματα φέρουν την Κίνα να εξετάζει το ενδεχόμενο στήριξης της Ιταλίας εν μέσω της κρίσης χρέους.

Στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,95% στις 8616 μονάδες. Στην Αυστραλία ο ASX ενισχύεται κατά 0,83% στις 4159 μονάδες. Οι αγορές Νοτίου Κορέας και Χονγκ Κονγκ είναι κλειστές λόγω αργίας.

Αρνητικό πρόσημο καταγράφει η κινεζική αγορά, όπου ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 1,30% στις 2,465 μονάδες και ο CSI 300 καταγράφει απώλειες 1,46% στις 2710 μονάδες

Επισημαίνεται ότι κατά την χθεσινή συνεδρίαση, οι ασιατικές αγορές έκλεισαν στο χαμηλότερο επίπεδο για το 2011, κυρίως λόγω των έντονων ανησυχιών για τις εξελίξεις στην ευρωζώνη. Αρθρο των Financial Times πάντως, αναφέρει ότι υπήρξαν συναντήσεις μεταξύ του Ιταλού υπουργού Οικονομικών και Κινέζων αξιωματούχων για το ενδεχόμενο στήριξης των ιταλικών ομολόγων από το Πεκίνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v