Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτουν οι ασιατικές αγορές

Ανοδικά οι περισσότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ασία. Αλλαγή κλίματος για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους μετά και την χθεσινή ανακοίνωση Merkel - Sarkozy. Υποχωρεί η τιμή του χρυσού. Θετικά στοιχεία για την Ιαπωνία.

Ανοδικά κινήθηκαν οι περισσότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στις ασιατικές αγορές, καθώς διαφαίνεται συντονισμένη προσπάθεια αλλαγής κλίματος για την αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης μετά την χθεσινή γαλλογερμανική δέσμευση για στήριξη της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 1,76% στις 8.668 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί οριακά κατά 0,09% στις 19029 μονάδες, ενώ ο κορεατικός Kospi ενισχύεται κα΄τα 1,42% στις 1774 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,13% στις 2481 μονάδες ενώ ο CSI 300 ενισχύεται κατά 0,06% στις 2734 μονάδες.

Η τιμή του χρυσού παράλληλα, υποχωρεί κατά 1% στα 1.808 δολάρια ανά ουγκιά
Από πλευράς μακροοικονομικών μεγεθών, καταγράφηκε βελτίωση επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στην Ιαπωνία ο σχετικός δείκτης αυξήθηκε τον Σεπτέμβριο κατά 2 μονάδες, στο +8), ενώ ο πρωθυπουργός Noda δεσμεύθηκε ότι θα κινηθεί για την χαλιναγώγηση του γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v