Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε κλοιό πιέσεων οι ασιατικές αγορές

Το ενδεχόμενο ελληνικής χρεοκοπίας, αλλά και η απουσία ουσιαστικής προόδου στο τελευταίο Eurogroup προβληματίζει τους επενδυτές. Πτωτικά οι τραπεζικές μετοχές, το ευρώ και το πετρελαίο. Νέα στροφή στον χρυσό

Πτωτικά ξεκίνησε οι εβδομάδα για τις ασιατικές αγορές, όπου επανέρχονται οι ανησυχίες για ενδεχόμενο ελληνικής χρεοκοπίας αλλά και για τον τρόπο που χειρίζεται η ευρωζώνη την κρίση.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 2,37% στις 18994 μονάδες, ο κορεατικός Kospi κατά 1,04% στις 1.820 μονάδες ενώ στην Αυστραλία ο ASXκαταγράφει απώλειες 1,57% στις 4.163 μονάδες.

Αρνητικό το κλίμα και στην κινεζική αγορά, οπου ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 1,59% στις 2442 μονάδες και ο CSI 300 κατά 1,74% στις 2686 μονάδες.

Το χρηματιστήριο του Τόκιο είναι κλειστό λόγω αργίας.

Ο χρηματοοικονομικός κλάδος δέχεται τις εντονότερες πιέσεις στις ασιατικές αγορές.

Οι ειδήσεις από το τελευταίο Eurogroup αλλά και οι εξελίξεις ειδικότερα ως προς την Ελλάδα, κρίνονται ιδιαίτερα ανησυχητικές από τις αγορές, ενώ οι ξένοι αναλυτές επισημαίνουν την ματαίωση της επίσκεψης του Γ. Παπανδρέου στις ΗΠΑ. Οι επενδυτές στρέφονται εκ νέου στον χρυσό του οποίου η τιμή ενισχύεται κατά 0,9% στα 1.827 δολ. ανά ουγκιά, ενώ το ευρώ υποχωρεί κατά περίπου 1% στα 1,3656 δολ.

Η τιμή του πετρελαίου Brent υποχωρεί κατά 0,8% στις 111,35 δολ. ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v