Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε κλοιό πιέσεων οι ασιατικές αγορές

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν και σήμερα οι ασιατικές αγορές, καθώς κλιμακώνεται η ανησυχία για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους, ενώ και στην ετήσια σύνοδο ΔΝΤ και Παγκόσμιας Τράπεζας δεν καταγράφηκε καμία ουσιαστική πρόοδος

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν και σήμερα οι ασιατικές αγορές, καθώς κλιμακώνεται η ανησυχία για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους, ενώ και στην ετήσια σύνοδο ΔΝΤ και Παγκόσμιας Τράπεζας δεν καταγράφηκε καμία ουσιαστική πρόοδος.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 2,17% στις 8.374 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 2,82% στις 17.170 μονάδες, ενώ ο κορεατικός Kospi κατά 2,64% στις 1652 μονάδες.

Αρνητικό το κλίμα και στην κινεζική αγορά. Ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 1,49% στις 2396 μονάδες και ο CSI 300 κατά 1,82% στις 2620 μονάδες.

Οι σημερινές απώλειες ακολουθούν μία εβδομάδα κάθετης πτώσης για τις ασιατικές αγορές, κατά την οποία ο Hang Seng επί παραδείγματι υποχώρησε κατά 9,2%. Κατά την διάρκεια της ετήσιας συνόδου ΔΝΤ και Παγκόσμιας Τράπεζας, οι αξιωματούχοι προσπάθησαν να κατευνάσουν τις αγορές με συχνές διαβεβαιώσεις ότι θα πράξουν «ότι είναι απαραίτητο» για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους. Οι αναλυτές όμως, επισημαίνουν ότι το ζητούμενο δεν είναι πλέον η ενθαρρυντική ρητορική, αλλά οι πράξεις.

Ο χρηματοοικονομικός κλάδος κινείται έντονα πτωτικά, όπως επίσης και οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v