Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πράσινα τα ασιατικά ταμπλό ενόψει Fed

Ανοδικά κινούνται οι ασιατικές αγορές ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης της Fed από την οποία αναλυτές και επενδυτές αναμένουν νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας.

Ανοδικά κινούνται οι ασιατικές αγορές ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης της Fed από την οποία αναλυτές και επενδυτές αναμένουν νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,23% στις 8.741 μονάδες. Στην Αυστραλία ο ASX ενισχύεται κατά 0,65% στις 4.1515 μονάδες και ο κορεατικός Kospi κατά 0,89% στις 1854 μονάδες. Μικρές απώλειες 0,15% καταγράφει ο Hang Seng.

Μίνι ράλι στην κινεζική αγορά, με τον Shanghai Composite να κάνει άλμα 2,47% στις 2.508 μονάδες και τον CSI 300 να ενισχύεται κατά 2,9% στις 2.767 μονάδες.

«Οι επενδυτές αναμένουν περισσότερες ειδήσεις από την Ευρώπη και την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ» εξηγεί ο Ben Kwong, της KGI Asia και συμπληρώνει: «Παραμένει η αβεβαιότητα και οι επενδυτές εξακολουθούν να είναι προσεκτικοί»

Αναλυτές της Barclays Capital εκτιμούν πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα ανακοινώσει παράταση των τοποθετήσεών της στο πλαίσιο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

Ο ενεργειακός κλάδος κινείται ανοδικά, όπως επίσης και ο χρηματοοικονομικός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v